Skjøting av kabel i en Eexia krets.Skjøting av kabel i en Eexia krets.

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Skjøting av kabel i en Eexia krets.

Audun Eiks
Audun Eiks
På en kapasetiv giver er det en 2 meter lang kabel som er innstøpt i giveren, denne kabelen skulle jeg ha forlenget med 2 meter slik at kabelen rekker ut av røret som giveren er montert i. Kan jeg evt. hvordan kan jeg gjøre dette?

Re: Skjøting av kabel i en Eexia krets.

forumleder
forumleder
Beklager at dette har tatt så lang tid. det er ingen problem å skjøte denne kabelen da denne fører et egensikkert signal. Man kan benytte skjøtehylser eller lodding, men det er viktig at skjøten blir ordentlig tett slik at IP graden opprettholdes.

Re: Skjøting av kabel i en Eexia krets.

Tor Johansen
Tor Johansen
Denne konkrete oppgaven mht. skjøting av kabel medfører neppe noen forandringer av praktisk betydning for kabel lengde for denne kretsen.
Derimot skulle Exi sløyfen skjøtes/forlenges med betydelig kabel lengde, bør det utføres beregninger for kapasitans/reaktans/induktans for kabelanlegget, slik at ovennevnte verdier ikke overskrider barriere verdier oppgitt i dokumentasjon for barriere.

Re: Skjøting av kabel i en Eexia krets.

Forumleder
Forumleder
Det er helt korrekt, man må ta hensyn til kapasitansen og induktansen hvis man skjøter inn en lang lengde med kabel, da dette kan medføre mer energilagring i felt. Dette skal også dokumenteres. Men i dette konkrete tilfellet var det en liten kabellengde, og da har det ingen praktisk betydning.
Jobbe i Trainor?

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor