Sertifisering Elkontrollør Sertifisering Elkontrollør

Sertifisering Elkontrollør

Ørjan
Ørjan Tangen

Lurer på dette med kvalifikasjonskrav for Elkontrollør sertifisering. Ser at nemko skriver følgende krav:

  • Bestått eksamen
  • Fagbrev som elektriker iht. opplæringsloven eller tilsvarende
  • (Elektroingeniør, master/bachelor, med relevant praktisk erfaring innen verifikasjon, feilsøking, service mv. kan tilfredsstille kravet til formell utdanning)
  • Bekreftelse på minst 3 års praksis
  • Egenerklæring om at foretaket søkeren er ansatt i eller tilknyttet, tilfredsstiller kravene i NEK 405-2 til inspeksjonsorgan
  • Bilde til sertifikatet

Jeg har altså fagbrev gr.H (12 år) Teknisk Fagskole Elkraft, jobbet 2 år som saksbehandler og fagbrev gr.L (nylig tatt).

Kvalifiserer dermed for å gå opp til installatørprøven om 1 år, men kan altså ikke sertifisere meg til Elkontrollør før jeg har 3 års relevant praksis som elektriker? Mener jeg leste en plass at kravet til praksis falt bort med bachelor/fagskole, men stemmer det?

Re: Sertifisering Elkontrollør

Re: Sertifisering Elkontrollør

Myndighetskrav ved kontroll av andres elektriske anlegg er gitt i FEK; § 9.Kvalifikasjonskrav ved kontroll av andres elektriske anlegg

Den som kontrollerer andres elektriske anlegg, skal oppfylle vilkårene i § 6 første ledd og ha minst tre års relevant praksis fra bygging og vedlikehold av elektriske anlegg etter endt utdanning, eller oppfylle vilkårene i § 7 første ledd.

Den som har det faglige ansvaret for kontroll av elektriske anlegg skal oppfylle vilkårene i § 7 første ledd.

Hele FEK finner du har; https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-06-19-739.

Konklusjonen for din del er at du må ha minst de samme kvalifikasjonene som for å kunne avlegge installatørprøven, altså ett år til som saksbehandler.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor