TjømemuffeTjømemuffe

Tjømemuffe

GOJ
GOJ

Hei,

Har Tjømemuffa funksjon hvis det ikke renner vann 'gjennom' den?

Kan Tjømemuffa monteres lenger inn på avløpsstammen, men dusjvann ikke vil renne 'gjennom' det punktet, vil 'belegget' på innsiden av avløpsrøret lede tilstrekkelig uansett, slik at den opprettholder sin funksjon.

Dette gjelder rehabjobber der det blir lagt ny varmekabel på bad med fliser og stålrist i dusj. Er det forresten egentlig tilbakevirkende krav om tjømemuffe/jording av slukrist; når det har alltid vært dusj på fliser og stålsluk, samt kobberrør forbruksvann og avløpsrør i plast fra boligen ble bygget før FEB91. Jeg ser jo selvfølgelig viktigheten, men i noen tilfeller er det er jo et problem å få tak i avløpsrøret for å montere tjømemuffa. 

Re: Tjømemuffe

Re: Tjømemuffe

Du bør montere "Tjømemuffe" eller utjevning til alle sluk/slukrister. Utjevning til avløpsrør bør plasseres vannrett og lengst mulig ut mot yttervegg.

Dette er definert som ombygging i Elsikkerhet nr. 78, og dagens krav i FEL og NEK 400:2018 skal følges.

Jobbe i Trainor?

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor